Javni radovi koje sprovodi Služba za zaštitu životne sredine opštine Negotin na konkursu koji je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, ušli su u drugi mesec realizacije. Tri radnika koja su ove godine angažovana za ove potrebe, angažovani su na košenju trave i sređivanju prilaznih puteva, a javni radovi koji su počeli 1. juna trajaće do kraja avgusta.

Dinamika sprovođenja radova usaglašava se sa termin planom koji je sastavni deo kunkursne dokumentacije. U prvoj nedelji juna meseca na Kusjaku očišćeni su prilazni put do plaže Kusjak i plaža sa neposrednim okruženjem, u drugoj nedelji radnici su angažovani na prilaznom putu gradu od Zdravstvenog centra u Negotinu do izletišta Badnjevo, pristupni put na izlazu iz grada do sedišta Poljoprivredne stručne službe, nakon toga radovi su izvedeni na pristupnom putu na izlazu iz grada do raskrsnice Čubra-Mokranje. U prvoj nedelji jula uređen je prostor vašarišta zbog održavanja Petrovdanskog vašara, druge nedelje radi se ponovo na Kusjaku, a do kraja ovog meseca radiće se i na uređenju Miloševskog, Samarinovačkog i Radujevačkog puta. U avgustu mesecu akcenat će biti bačen na uređenje zelenih površina u gradu, kao što su park šuma Cvećara i naselje Borska, a po nalogu ekološke inspekcije urediće se i prostor oko Vančine česme.

Javni radovi kao mera aktivne politike zapošljavanja koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu, sprovode se u cilju radnog angažovanja nezaposlenih lica u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih lica, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. 

Služba za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Negotin, na osnovu ugovora o sprovođenju javnog rada koji je zaključila sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, angažovala je 3 nezaposlena lica na period od tri meseca (01.06.-31.08.2016.godine ), čiju selekciju je izvršila Nacionalna služba za zapošljavanje, Sredstva za sprovođenje javnih radova na teritoriji opštine Negotin, odobrena su u ukupnom iznosu od 291.964,92 dinara.


Izvor: Negotin.rs