U negotinskoj Hali sportova, sinoć je završen Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Najbolje ekipe podelile su nagradni fond od 274.000 dinara. Uz novčane nagrade uručeni su im pehari i diploma.

Najveće interesovanje publike privukla je finalna utakmica seniora, u kojoj su se ove godine sastali Agromehanika i Nepoznati.

Ekipa Agromehanike, koja je u prošlogodišnjem finalu poražena od N-Eksperta, bolje je počela utakmicu. Na isteku drugog minuta, Dinković je odlično šutirao i savladao golmana Nepoznatih. Stefanović je u petom minutu izjednačio nakon asistencije Todorovića, a konačan rezultat postavio je Dinković u 21. minutu. Na kraju pobeda Agromehanike od 2:1.

U utakmici za treće mesto u seniorskoj konkurenciji ekipa N-Expert je sa 5:3 slavila protiv Korzoa.

U kategoriji kadeta, Negotinac je u finalu slavio protiv ekipe Golubović doo rezultatom 3:0, dok je u utakmici za treće mesto Picerija Odeon bila bolja od Vulkanizerske radnje Laza Dare i slavila sa 5:1.

U pionirskom finalu Tempo Radio iz Zaječara slavio je protiv Best Stafa 019 minimalnim rezultatom 1:0, dok je u utakmici za treće mesto Sani ubedljivo pobedio ekipu Auto šop Iva sa 9:1.

U konkurenciji mlađih pionira Pekara Vesa OFK Boban je sa 1:0 savladala TV Firu, a u utakmici za treće mesto Biseri su sa 4:2 pobedili Tempo Radio.

Pobednici u seniorskoj kategoriji osvojili su 100.000 dinara, drugoplasirani 50.000, a trećeplasirani 20.000 dinara. Kod kadeta nagrade su podeljene u iznosima od 20.000, 10.000 i 6.000 dinara, dok su pioniri i mlađi pioniri nagrađeni sa po 20.000, 10.000 i 4.000 dinara. Pored novčanih nagrada za prva tri mesta u svim kategorijama obezbeđeni su i pehari i diplome. Četiri najbolje plasirane ekipe u kategoriji mlađih pionira, jedinu žensku ekipu na turniru Jagodice bobice, koja se takmičila u kategoriji kadeta i najboljeg mladog golmana, Sportski savez opštine Negotin nagradio je fudbalskim loptama, a najmlađe posetioce turnira sa 30 novogodišnjih paketića.

Nagrade su uručili Bogdan Gugić, predsednik Sportskog saveza opštine Negotin i Dušan Matejević, generalni sekretar saveza.

Tradicionani Novogodišnji turnir u malom fudbalu i ove godine je uspešno organizovao Sportski savez opštine Negotin u saradnji sa Opštinom Negotin.


Izvor: Negotin.rs