Nastavljena akcija razbijanja najveće mreže za uzgoj i prodaju marihuane u Timočkoj krajini. Nakon što je, pre dva dana, policija u nekoliko akcija u okolinama Bora i Negotina zaplenila gotovo 15 kilograma marihuane i lišila slobode Dejana Vujkovića (32), iz Donjeg Milanovca, i Bobana Manojlovića (41), iz okoline Negotina, za koje se sumnja da su deo najveće kriminalne organizacije za proizvodnju i prodaju marihuane u Timočkoj krajini, pripadnici organa reda danas su u domaćinstvu Manojlovića, u borskom selu Luka, sakrivene u senu, pronašli još gotovo pet kilograma "trave", dva karabina i pištolj

- saznaju "Novosti".

Kao mozak cele operacije navedeni su Boban Manojlović i njegov rođeni brat Desimir Manojlović (34). Stariji brat je lišen slobode u Negotinu, a kod njega je pretresom pronađen 1,1 kilogram marihuane. Nakon toga, pretresom kuće koju je Vujković zakupio u negotinskom selu Štubik, pronađeno je još 8,7 kilograma marihuane, a u borskom selu Luka još 4,8 kilograma te opojne droge, spremne za dalju prodaju.

Kako se sumnja, ova dva brata su godinama razvijala "biznis". Počeli su sa jednom, a završili sa nekoliko plantaža marihuane, koje su bile rasute po celoj Timočkoj krajini.

- Sumnja se da su Manojlovići imali i ljude koji su za njih uzgajali marihuanu, kao i ceo korpus preprodavaca te droge – dodaje sagovornik "Novosti". – Međutim, iako se godinama sumnjalo da se oni bave uzgojem i prodajom narkotika, protiv njih nikada nije podneta prijava, niti su ikada imali konflikt sa zakonom.


Izvor: Novosti.rs