Free Classifieds Biz

Dom kulture „Stevan Mokranjac“, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Dositej Novaković“ i pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, organizovao je Opštinsku i Okružnu smotru recitatora „Pesniče naroda mog“. Na Republičkoj smotri Borski okrug predstavljaće dve recitatorke iz Negotina i jedna iz Bora.

U sredu, 19. aprila održana je Opštinska smotra na kojoj je učestvovao 41 recitator. Najviše ih je bilo u kategoriji mlađeg uzrasta, gde se takmičilo 26 učenika nižih razreda. Prvo mesto osvojila je Anja Tričković, učenica OŠ „Vera Radosavljević“, na drugo mesto plasirala se Katarina Golubović, takođe, učenica OŠ „Vera Radosavljević“, treću poziciju zauzela je Anastasija Čobotić iz OŠ „Vuk Karadžić“, dok je pohvala pripala Tamari Petrović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U srednjem uzrastu, predstavilo se 7 učenika, uzrasta od 5. do 8. razreda. Po oceni žirija, najbolja je bila Mia Stanković, učenica OŠ „Vuk Karadžić“. Drugo mesto pripalo je Emi Orelj iz OŠ „Branko Radičević“, a treće Milici Ćosić, učenici OŠ „Vuk Karadžić“. Pohvalom je nagrađena Martina Neziri iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U kategoriji starijeg-srednjoškolskog uzrasta, učešće je uzelo 8 recitatora. Prvo mesto osvojila je Jana Čeklanović iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, drugo mesto zauzela je Marija Milošević iz Negotinske gimnazije, treće mesto pripalo je Mariji Šamić, takođe učenici Negotinske gimnazije. Aleksandri Caranović iz Tehničke škole pripalo je četvrto mesto, dok je peto mesto osvojila Nataša Erić učenica Negotinske gimnazije. Pohvalu je dobila Emina Stanković iz Tehničke škole.

Dan kasnije u Domu kulture, održana je i Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, takođe u mlađem, srednjem i starijem uzrastu. Opštinu Negotin predstavljalo je 11 recitatora i isto toliko učesnika bilo je i iz Bora.

U mlađem uzrastu, prvo mesto osvojila je Marija Antić iz Bora. Drugo mesto pripalo je Pavlu Trifunoviću, takođe iz Bora, a treće mesto je zauzela Katarina Golubović, iz Negotina.

U kategoriji srednjeg uzrasta, titulu pobednika ponela je Milica Ćosić, drugo mesto osvojila je Ema Orelj, a treće Mia Stanković, recitatorke iz Negotina. Pohvala je dodeljena Danilu Vasiliću iz Bora.

Jana Čeklanović iz Negotina osvojila je prvo mesto u starijem uzrastu. Drugo mesto pripalo je Aleksi Manasivu iz Bora, treće Arneli Milkunić iz Bora, četvrto mesto Nataši Erić iz Negotina, a peto Mariji Milošević, takođe iz Negotina. Pohvala je pripala Negotinki Mariji Šamić.

Marija Antić iz Bora u mlađem, Milica Ćosić iz Negotina u srednjem i Jana Čeklanović, takođe iz Negotina u starijem uzrastu, predstavljaće Borski okrug na republičkoj smotri recitatora, koja će biti održana sredinom maja, u Valjevu.

Okružnu smotru recitatora, pratio je žiri u sastavu mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara i Nenad Radosavljević, profesor srpskog jezika i književnosti iz Boljevca.


Izvor: Negotin.rs