Besplatni oglasnik

Pretposlednjeg vikenda takmičarskog dela manifestacije održani su susreti u Tamniču, Sikolu i Bukovču. Domaći folklorni ansambli dočekali goste iz Rečke, Vidrovca i Šarkamena.

Članovi kulturno umetničkog društva „Živojin Todorović“ ugostili su proteklog vikenda članove folklornog ansabla „Hajduk Veljko“ iz Rečke. Domaćin ovog susreta prikazao je kroz pesme, igre i priču, kako u Tamniču izgleda tradicionalno okupljanje oko bunara. U svom prvom predstavljanju na ovogodišnjoj manifestaciji, gosti iz Rečke prikazali su narodni običaj “Moba”.

Drugi put u okviru manifestacije Susreti sela, sastali su se folklorni ansambli iz Sikola i Vidrovca. Ova dva društva nastupila su na otvaranju ovogodišnje smotre, u Vidrovcu, dok je u subotu domaćin bilo Kulturno umetničko društvo „Čučuk Stana“ iz Sikola.

Domaće kulturno umetničko društvo, kroz svoj program, uz pesme i igre prikazalo je dogodovštine koje se vezuju za narodni običaj „Sedeljka“, dok su se članovi KUD „Vidra“ iz Vidrovca, predstavili običajima vezanim za krštenje deteta.

U nedelju su svoje programe, prikazala društva iz bukovča i Šarkamena. Kulturno umetničko društvo “Dimitrije Belivakić” iz Bukovča za svoj nastup ove godine izabralo je običaj “Pomana štetočinama”. Folklorni ansambl iz Šarkamena prikazao kako se u njihovom selu obeležavaju „Bele poklade“, poslednji dan pred veliki Uskršnji post.

Poslednjeg takmičarskog vikenda takođe su planirana tri susreta. Najpre će u petak 28. aprila Štubik dočekati ansambl iz Karbulova. Dan kasnije Čubra će ugostiti Kobišnicu, a ovogodišnju manifestaciju, 30. aprila, zatvoriće ansambli iz Rečke i Jasenice.


Izvor: Negotin.rs