U okviru Majskih svečanosti sinoć je na Gradskom trgu otvoren 12. Međunarodni Sajam meda i vina - „Oni vide med i vino“. Oko 150 izlagača iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Makedonije, tokom dvodnevne manifestacije predstavlja svoja vina i proizvode od meda, kao i narodne rukotvorine.

Prisutne izlagače i posetioce pozdravio je Boban Stingić, zamenik predsednika opštine Negotin, koji je i zvanično otvorio ovogodišnji sajam.

Izlagače i posetioce sajma pozdravio je i Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin, a zdravicom su svima dobrodošlicu poželeli vitezovi vina Miša Ćirić, Vinko Lozić i Nikola Cuculj.

U muzičkom programu učestovali su učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ sa odseka solo pevanja, kao i trubač David Surdanović uz klavirsku saradnju Petra Pitarevića.

Na Gradskom trgu nastupili su i Banatski kicoši sa glumcem Miroslavom Žužićem, a nakon njih i Old Hat Orchestr.

Međunarodni sajam meda i vina - „Oni vide med i vino“ nastaviće se i tokom današnjeg dana, izložbom meda i vina , au večernjim satima koncertom Negotinskih kavaljera i podelom nagrada i priznanja. Nakon zatvaranja Sajma od 21 sat i 30 minuta na Gradskom trgu nastupiće i Leksington bend.

Organizatori 12. Međunarodnog sajma meda i vina su Turistička organizacija opštine Negotin, Društvo pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin i Udruženje vinara i vinogradara, a pokrovitelj Opština Negotin.


Izvor: Negotin.rs