Besplatni oglasnik

Šesnaestu godinu zaredom Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ priredilo je besplatan godišnji koncert za građane opštine Negotin. Gosti negotinskog ansambla, na tradicionalnom koncertu bili su članovi kulturno umetničkog društva ”Diša Atić” iz Skupljena.

I ove godine sala negotinskog Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je uživala u dvočasovnom koncertu i bogatim aplauzima nagrađivala izvođače.

Na sceni su se smenjivali igrači, vokalni solisti i instrumentalisti ansambla Mokranjac. Folklorni ansambl, svojim koreografijama vodio je publiku od Negotinske krajine, preko Banjaluke, Bele Palanke, Crnorečje do Leskovačke Morave. Velikim aplauzom nagrađeni su i najmlađi članovi ansambla, podeljeni u dve grupe, koji su se predstavili igrama iz Srbije.

Etno grupa KUD-a „Stevan Mokranjac“ predvođena Malinom Jovanović imala je i ove godine sjajan nastup, kao i vokalni solisti Slobodanka Petrović, Miroslav Rašić i Vionera Paunović.

Nastupe igrača i vokalnih solista upotpunili su virtuozi na fruli Miloš Dinić i Nemanja Stanojević i Željko Ćirić na harmonici.

Odlični su na ovogodišnjem koncertu bili i gosti ansambla Mokranjac, članovi Kulturno umetničko društva „Diša Atić“ iz Skupljena opština Vladimirci. Oni su se predstavili igrama iz okoline Niša i Kolubare.

I ove godine uručene su zahvalnice i priznanja pojedincima, ustanovama i institucijama koje pomažu rad ansambla, kao i članovima KUD-a za dugogodišnji rad i očuvanje kulturnog amaterizma.

Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ godišnji koncert je priredilo u saradnji sa negotinskim Domom kulture, a pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.


Izvor: Negotin.rs