foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Na juče završenom tradicionalnom međunarodnom takmičenju gitarista pod imenom "Naissus Guitar Festival" koji se održao u Nišu, braća Mateja i Strahinja Vojvodanović iz Negotina, osvojili su zasebno, 1. mesto u 1. kategoriji i 3. mesto u 2. kategoriji. Mateja je, sa 95 poena, osvojio 1. mesto u 1. kategoriji; dok je Strahinja , sa osvojenih 74 poena, osvojio 3. mesto u 2. kategoriji.

Svoje umeće i znanje na gitari pokazala su deca iz Srbije, Makedonije i Bugarske, a žiri su činili: Vera Ogrizović, Beograd, Srbija; Zoran Krajišnik, Novi Sad, Srbija; Ivan Andonov, Ćustendil, Bugarska; Vasko Piličev, Strumica, Makedonija; Milkica Ponjavić, Beograd, Srbija; Rossen Balkanski, Sofia, Bugarska; Vesna Petković, Niš, Srbija i Bratislav Zlatković, Niš, Srbija.

Braća Vojvodanović su učenici Umetničke škole "Stevan mokranjac". Mateja je 2. razred u klasi Ane Mandrino Danesković, a Strahinja 4. razred u klasi Dragana Daneskovića.

Njih dvojica su, takođe, učestvovala na međunarodnom "Guitar Art Festivalu", koji je održan 23. aprila u Donjem Milanovcu; gde je Mateja osvojio pehar i 1. mesto u 1. kategoriji sa osvojenih 100 poena; a Strahinja 1. mesto u 3. kategoriji sa osvojenih 98 poena.

Sledeće takmičenje na koje će učestvovati je "Guitar Art Drobeta Turnu Severin" koje će se održati u istoimenom gradu u Rumuniji 27. maja.


Autor: Zera Princ

Suplementi SRB

Display Pagerank