U okviru ovogodišnje kampanje asfaltiranja ulica po mesnim zajednicama, danas su ekipe Preduzeća za puteve iz Zaječara angažovane na asfaltiranju ulica u Jasenici.

U dogovoru sa Savetom mesne zajednice, danas je u Jasenici asfaltirana jedna ulica u dužini od 700 metara. Radove su obišli predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković i pomoćnica predsednika Merlina Selenić .

- Nastavljamo asfaltiranje po mesnim zajednicama. Danas će u Jasenici biti asfaltirano 700 metara gde do sada nikada nije bilo asfalta. Priprema za asfaltiranje urađena je još 2008. godine i evo sada se ti radovi kompletiraju sa novim asfaltom, i tako ćemo ovaj deo sela spojiti sa centrom – istakao je Veličković.

Vrednost radova je oko 3.500.000 dinara, a ulica će mnogo značiti meštanima koji žive u ovom delu sela.

- Kada ovako male sredine realizuje ovako velike projekte to je znak da lokalna samouprava dobro radi. Ovo je jedna od najdužih ulica u selu i sigurno je da će meštani koji ovde žive i koji do sada nisu imali asfalt bukvalno do svojih kuća biti zadovoljni. Kada su u pitanju ostali radovi u našem selu, mi smo od lokalne samouprave dobili obećanje za atarske puteve, a potrebni su i radovi na Domu kulture. Imamo i projekat za izgradnju mosta, ali to je jedna velika investicija i to ćemo u dogovoru sa Opštinom da vidimo kako ćemo reaizovati, da li preko donacije ili na neki drugi način – rekao je Obren Nikolić, predsednik Saveta MZ Jasenica.

Za radove na asfaltiranju po mesnim zajednicama i na teritoriji samog grada iz opštinskog budžeta ove godine izdvojeno je ukupno 70 miliona dinara.


Izvor: Negotin.rs