U Mihajlovcu je proteklog vikenda održano treće po redu „Saborovanje“, koje su ove godine u okviru „Negotinskog leta“, organizovali Turistička organizacija opštine Negotin, Mesna zajednica Mihajlovac i Lovačka sekcija Mihajlovac, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

Manifestacija „Saborovanje“ na prelepom Mihajlovačkom šetalištu počela je da živi pre tri godine, zahvaljujući projektu „Oživljavanje krajinskih sela kroz razvoj nautičkog turizma“. Projekat je realizovala Asocijacija nautičkog turizma Mihajlovac u saradnji sa Mesnom zajednicom Mihajlovac uz finansijsku podršku Opštine Negotin.

Organizaciju od ove godine potpisuje Turistička organizacija opštine Negotin i Mesna zajednica Mihajlovac, kao i Lovačka sekcija Mihajlovac, i dalje pod pokroviteljstvom opštine Negotin, čime je projekat, osmišljen pre tri godine, zaokružen i manifestacija počela da živi svoj pravi život.

Treće „Saborovanje“ u prisustvu velikog broja meštana otvorio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je u svom obraćanju, između ostalog, istakao da sam geografski položaj Mihajlovca pruža neverovatne mogućnosti za razvoj turizma. Saborovanje na obali Dunava ima preduslove da postane tradicionalna manifestacija, a stari i novi Mihajlovac, dobro mesto za provod i turizam u godinama koje dolaze. Prisutne je pozdravio i Goran Prnić, potpredsednik Saveta mesne zajednice Mihajlovac.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su etno grupa „ Gergina“ iz Negotina i članovi KUD-a „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Posetioci na prelepom Mihajlovačkom šetalištu bili su u prilici da pogledaju i šta od svojih proizvoda nude meštani ovog krajinskog sela, ali i uživaju u muzici i lovačkom gulašu i ribljoj čorbi, koje su pripremili organizatori.

Domaćini se nadaju da se u godinama koje dolaze Mihajlovac može upisati u značajne turističke destinacije ne samo Srbije, već da će ovo lepo selo biti i nezaobilazno mesto Evropskih biciklista i zaljubljenika u obale Dunava.

Organizatori su na kraju programa za pomoć u organizaciji dodelili zahvalnice Opštini Negotin, učesnicima kulturno umetničkog programa i meštanima koji su su pomogli Saborovanje.


Izvor: Negotin.rs