Zbog pljački gastarbajterskih kuća u Negotinu, Mladen J. (35) iz Smedereva osuđen je na tri godine i devet meseci, a Boban P. (20) iz Negotina na godinu i devet meseci zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji su potpisali sa Osnovnim tužilaštvom u Negotinu. Ovim sporazumom su se obavezali i da će građanima koje su opljačkali nadoknaditi štetu.

Mladen J. i Boban P. su prošle godine od 17.do 22. decembra obili više kuća na Miloševskom putu u Negotinu iz kojih su ukrali 300 dukata, nakit, skupocena alkoholna pića, satove, alat, laptop, ali i pištolj, mačeve, oružje, ukupne vrednosti od preko 6,7 miliona dinara. Uhapšeni su krajem godine u Beogradu kada su pokušali da prodaju “robu”.

Deo plena im je pronađen u automobilu, koji je imao falsifikovani broj šasije. U gepeku je pronađeno 120 dukata, nakit, satovi, mobilni telefoni, fotoaparati, alat, ali i oružje, puška, pištolji, municija...

Mladen J. je, radeći kao građevinac po Negotinu, tipovao kuće gastarbajtera, a onda ih i pljačkao zajedno sa svojim ortakom Bobanom P. Niko od ljudi kod kojih je radio nije znao da je pre desetak godina bio osuđivan zbog teških krađa. Bobanu je ovo prvo krivično delo.


Izvor: Novosti