foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U Novom Sadu, na Trgu slobode, juče je složen najveći mozaik na svetu za Ginisa na 621 metar kvadratni sačinjen od 1.300.000 čepova. Rame uz rame sa aktivistima i volonterima ove humane akcije iz Novog Sada, Niša, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Lipljana i Beograda, našli su se i Negotinci na čelu sa Vanjom Đurćević, koordinatorom Humanitarno ekološke organizacije "Čepom do osmeha" za opštinu Negotin.

Mozaik krase bela golubica, simbol Novog Sada, i sat sa Petrovaradinske tvrđave koji opominje da je pet do dvanaest, krajnji čas da spoznamo važnost očuvanja naše planete.

Akciju, koju su podržali Fondacija "Novi Sad 2021" i Omladinska prestonica Evrope "Opens", iniciralo je novosadsko Humanitarno-ekološko udruženje "Čepom do osmeha". Tokom proteklih pet godina ovo udruženje je po celoj Srbiji sakupilo blizu 100 tona čepova i u humanitarnim akcijama pomoglo 16 mališana sa invaliditetom.

- Negotin se svrstao u gradove koji su spremni da obore najveće svetske rekorde. Negotin je zasijao, jer smo pokazali kakvi smo ljudi - mali, a veliki. Biti deo obaranja Ginisa u najvećem mozaiku na svetu je čast, ali ja to sve ne bih uspela da nije vas koji ste proteklih godinu dana sakupljali čepove i donosili u punkt, jer baš od tih čepova je deo mozaika pravljen. Hvala vam svima što ste me/nas podržali. Hvala lokalnoj samoupravi opštine Negotin, predsedniku i zameniku predsednika. Hvala udruženju "Dijaspora Istočne Srbije". Hvala gospodinu Vladimiru Todoroviću iz Novog Sada - poručuje odeševljeno Vanja Đurđević.


Autor: Zera Princ

Parfemi SRB - Amazon Cosmetics
Display Pagerank