Besplatni oglasnik

Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin posetio je danas Negotinsku gimnaziju u kojoj su nedavno rekonstruisani toaleti koji su bili u veoma lošem stanju.

“Toaleti su bili u katastrofalnom stanju s obzirom da su izgrađeni pre 30 godina i da je vreme učinilo svoje. Učenici su čak izbegavali da ih koriste, s obzirom u kakvom su stanju bili i trebalo je nešto što pre uraditi. Smatram da je neophodno obezbediti najosnovnije uslove svim đacima. Pristupili smo rekonstrukciji toaleta u Negotinskoj gimnaziji i radove finansirali iz lokalnog budžeta. Završili smo nešto što je čekalo duži niz godina na popravku i sada je škola dobila savremene i funkcionalne toalete koji će koristiti svima u ovoj školi“, izjavio je prilikom obilaska predsednik Veličković.

Vrednost radova izvedenih tokom rekonstrukcije toaleta u Negotinskoj gimnaziji iznosi 3.650.000 dinara.

“Ovi radovi su bili neophodni, ali tu nije kraj, ovo je zapravo samo početak realizacije nekih planova. Reč je o izradi projekata koji nisu postojali u nekom ranijem periodu. Imamo u planu izradu dva projekta, jedan se tiče unutrašnjeg uređenja, krečenje hodnika i renoviranja određenih kabineta, gde su podovi zaista dotrajali i smatram da ti radovi mogu da se izvedu u narednoj godini. Drugi projekat je malo obimniji i zahtevniji i on podrazumeva renoviranje celokupne fasade i stolarije na školi i ti bi radovi trebalo da budu sprovedeni u 2019. godini. Imamo veliku podršku od lokalne samouprave kada je finansiranje u pitanju, ali obratićemo se i Ministarstvu prosvete. To nije kraj, tu je i ograda škole koja je dotrajala i betoniranje dvorišta škole“, izjavila je Dragana Nisić, direktorka Negotinske gimnazije

U Negotinskoj gimnaziji u narednom periodu radiće se i na poboljšanju materijalno-tehničkih uslova u školi, zameni određenih tabli i osavremenjivanju u smislu nabavke računara u kabinetima i nekih drugih nastavnih sredstava koji su neophodni za bolje funkcionisanje nastave i kako bi se učenici bolje i prijatnije osećali u školi.


Izvor: Negotin.rs