Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“, zajedno sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Privremenog organa opštine Negotin, juče je obišao deonicu puta od Negotina ka Zaječaru koja će biti rekonstruisana iduće godine.

„Putevi Srbije će iduće godine izdvojiti oko 350 do 400 miliona dinara za rehabilitaciju puta od Negotina ka Zaječaru, imajući u vidu važnost ovog pravca. Mi pomažemo lokalnim samoupravama, svake godine predsednici opština i gradonačelnici pošalju zahteve i mi im pomognemo dosta često i oko saniranja lokalnih puteva. Naravno putevi I i II reda su u nadležnosti Puteva Srbije i mi to i finansiramo. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Ministarstvu saobraćaja i građevine, JP Putevi Srbije ulažu svake godine u letnje i zimsko održavanje otprilike oko 500 miliona“, izjavio je Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije.“

Predsednik Privremenog organa opštine Negotin, Vladimir Veličković, zahvalio se u ime svih građana negotinske, kladovske i zaječarske opštine na razumevanju i shvatanju potrebe za rehabilitacijom ovog dela puta u našem kraju.

Vlada Republike Srbije je preko resornog ministarstva ove godine u našoj opštini rehabilitovala deonicu puta ka Rečkoj u dužini od 2 kilometara i II fazu presvlačenja puta od Veljkova do Rogljeva što će pozitivno uticati na razvoj turizma u timočkom delu opštine.


Izvor: Negotin.rs