Pred Višim sudom u Negotinu danas je počelo suđenje Zoranu A. (25) optuženom da je u maju prošle godine pesnicama ubio Lunu Firulović, staru dve godine i osam meseci sa čijom je majkom Vesnom vanbračno živeo u svom domu u Prahovu.

Njegov branilac po službenoj dužnosti Radiša Srejić podneo je jutros, u fazi pripremnog ročišta, Višem javnom tužilaštvu predlog za sporazum o priznanju krivičnog dela, pa je glavni pretres odložen do daljeg. U tom sporazumu, međutim, branilac nije dao predlog visine zatvorske kazne.

- Pravna kvalifikacija nije dovedena u pitanje, nije osporeno da se radi o delu teškog ubistva za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, okrivljeni nije osporavao da je na smrt pretukao malu Lunu, ostalo je samo pitanje visine zatvorske kazne koja će mu biti izrečena – kaže Maja Atanasković, pravni zastupnik Fondacije “Tijana Jurić” i advokat Luninog oca, Dragana Purića.

U Fondaciji „Tijana Jurić“, ali i u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu navode da je jedina adekvatna kazna za ovo delo 40 godina zatvora, budući da se Zoranu A. sudi po starom zakonu koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela.


Izvor: Novosti