Igralište za decu u centralnom gradskom parku, oplemenjeno je novim mobilijarom poznatog proizvođača „Đepeto“ iz Beograda, a nove sprave za zabavu najmlađih biće pokrivene i video nadzorom.

Postavljeni mobilijar sadrži multifunkcionalni kompleks sa četiri kule, tri tobogana, tri penjalice i nekoliko mesta za provlačenje, dve metalne ljuljaške sa po dva sedišta, dve klackalice krivog dizajna, dva konjića-njihalice na federu i lučnu penjalicu. Igralište je postavljeno gumenom pločom u površini od 300 m2. Nabavljene su tri nove klupe i info tabla.

„Vrednost radova na centralnom igralištu u gradskom parku iznosi 3.804.360,00 dinara sa PDV-om. Renomirana firma „Đepeto“ je radila ovaj mobilijar i ispoštovana je zakonska obaveza da igralište poseduje Sertifikat o bezbednosti za dečije igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta. To nam je, pored uređenja igrališta, bilo i najbitnije. Cilj je da deca imaju uređen prostor za igru i nećemo se ovde zaustaviti. Imamo u planu uređenje još nekoliko prostora namenjenih deci. Planira se rekonstrukcija posebno iz razloga zato što su neka igrališta preko 30 godina stara, u lošem su stanju i opasna za korišćenje“, istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

 

Izvođač radova koji su finansirani iz budžeta opštine Negotin, bio je Kreativni gradski centar iz Beograda.


Izvor: Negotin.rs