foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Turistička organizacija opštine Negotin i ove godine brojnim programima i aktivnostima uključila se u međunarodnu manifestaciju obeležavanja Dana Dunava.

Uoči manifestacije “Dani Dunava 2014”, u petak, 27. juna, u gradskom parku, tradicionalno je priređena likovna radionica. Negotinski mališani, u prijatnom ambijentu, uz taktove valcera Johana Štrausa “Na lepom plavom Dunavu” slikali su na temu lepota Dunava.

Po oceni žirija, kojim je predsedavala slikar mr Dragana Jaćimović, najbolji rad naslikao je Danilo Keserić, drugo mesto pripalo je Anđeli Sladojević, treće Anastasiji Ćirić i četvro Danijelu Urekiću. Pobednički rad biće štampan na plakatu " Dani Dunava 2015."

Izložba likovnih radova svih učesnika likovne radionice priređena je na Kusjačkoj plazi u okviru manifestacije "Dani Dunava 2014."

Brojni programi organizovani su i tokom jučerašnjeg dana na obali Dunava, na Kusjaku. I ove godine najvredniji su bili ribolovci, i to oni najmlađi. Dvadesetak dečaka i desetak devojčica, takmičilo se u pecanju ribe na plovak.

Najbolji rezultat kod dečaka ostvario je David Porkarinović. Drugo mesto pripalo je Milošu Tujkiću, a treće Lazaru Popović. Kod devojčica, najuspešnija je bila Katarina Predić, drugo mesto zauzela je Milica Predić, a treće Jelisaveta Jugović. Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Timok“, najbolje plasirane takmičare nagradila je peharima i medaljama, a svi učesnici nagrađeni su, diplomama, štapovima i hranom za pecanje.

Najveću pažnju i znatiželju posetilaca Kusjačke plaže, i ove godine privuklo je takmičenje u pripremanju riblje čorbe, već tradicionalni „Kusjački kotlić“.

Ove godine za takmičenje se prijavilo 13 ekipa. Posle dvočasovnog pripremanja žiri je ocenio da je najbolju riblju čorbu pripremila Danijela Veljković iz ekipe „Kapetan“ iz Negotina. Drugo mesto pripalo je ekipi „Seka Perse“, a treće ekipi „Teškaši“. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja, pored pehara i medalje, pripao je i kotlić. Riblje čorbe koje su pripremili takmičari, ali i organizatori, mogli su da probaju i svi posetioci na Kusjaku.

Burnim aplauzima nagrađeni su i učesnici Dunavske regate, koja je i ove godine u čast Dunavu, organizovana na relaciji Mihajlovac-Kusjak. Pehar za najveseliju posadu ove godine pripao je posadi „Negotinci“.

Posetioci i učesnici ovogodišnje manifestacije mogli su da uživaju i u dobroj svirci benda „The Jam Station“ iz Niša. Svojim nastupima širom zemlje i u inostranstvu, bend ujedno i promoviše “Nisville jazz” festival, koji će se ove godine na niškoj tvrđavi održati od 14. do 17. jula.

Organizatori programa proslave Dana Dunava u opštini Negotin i ovoga puta bili su Turistička organizacija, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Timok“ i Asocijacija nautičkog turizma u Mihajlovcu, a pokrovitelj Opština Negotin.

Dunav je najduža reka u EU i druga, nakon Volge u Evropi, koja se proteže na 2.850 kilometara, a kroz Srbiju protiče u dužini od 588 kilometara. Međunarodni Dan Dunava je ustanovljen 2004, a u Srbiji se obeležava od 2007, sa ciljem promocije ove reke i turizma.

Suplementi SRB

Parfemi SRB - Amazon Cosmetics
Display Pagerank