Besplatni oglasnik

Na osnovu saglasnosti koju je Opštinsko veće opštine Negotin dalo Centru za socijali rad, samohranim roditeljima koji se nalaze na evidenciji centra i koji su korisnici novčane socijalne pomoći i najugroženijim starim licima, dodeljena je jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 5.000 dinara. Novčanu pomoć uručio je predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović.

- Opština Negotin izdvojila je u susret novogodišnjim praznicima jednokratnu novčanu pomoć za korisnike materijalnih i socijalnih davanja po osnovu nesposobnosti za rad, decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i korisnike Udruženja “Duga”. Danas su po 5.000 dinara, na osnovu Zaključka Opštinskog veća, dobili samohrani roditelji, njih 71 i 58 socijalno najugroženijih starih i ostarelih lica, sa evidencije Centra za socijalni rad. Lokalna samouprava će i u narednom period raditi na poboljšanju socijalnog statusa najugroženijeg stanovništva naše opštine – rekao je Jovan milovanović, predsednik opštine Negotin u svom obraćanju.

Opština Negotin je u 2016. godini za socijalna davanja izdvojila 6.600.000 dinara, dok je budžetom za 2017. predviđeno 6.000.000 dinara.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB