foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

U negotinskom Domu kulture sinoć je otvoren četvrti Vokalni etno festival mladih – VEF 2017. Festival je otvorio Boban Stingić, zamenik predsednika opštine Negotin, a nakon svečanog otvaranja priređen je i koncert prošlogodišnjih pobednika VEF-a, Pjevačke grupe katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Dvodnevni festival organizuje Kreativno udruženje NEGO, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

Odmah nakon otvaranja priređen je i celovečernji koncert prošlogodišnjih pobednika VEF-a, Pjevačke grupe katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Muška i ženska pevačka grupa Akademije umjetnosti Katedre za etnomuzikologiju, postoji od osnivanja Akademije umjetnosti u Banjaluci, 1999. godine. Sa grupama rade docent dr Dragica Panić Kašanski i mr Ivana Rosić negujući na repertoaru grupe pesme iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Grupa je učestvovala na raznim manifestacijama u zemlji, kao što su Majske muzičke svečanosti u Bijeljini, gde osvaja zlatnu medalju 2010, 2012. i 2014. godine, a 2016. godine bili su najbolji i na VEF-u u Negotinu.

Drugi dan Festivala je takmičarski. Takmičiće se jedanaest grupa, osam iz Srbije i po jedna iz Rumunije, Bugarske i Crne Gore. U revijalnom programu nastupiće i Dečiji hor „Vivak“ OUŠ „Stevan Mokranjac“ Negotin i „Dunavski vez“ OMŠ „Konstantin Babić“ iz Kladova.

Njihove nastupe ocenjivaće žiri koji će činiti dr Dragica Panić Kašanski, docent na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, dr Zlata Marjanović, profesor tradicionalnog pevanja, sviranja, narodnih ansambala i etnomuzikologije. i Danijela Marković, profesor muzičke kulture u Negotinskoj gimnaziji, SMŠ „Stevan Mokranjac“ i Tehničkoj školi u Negotinu i dirigent mešovitog gimnazijskog hora.


Izvor: Negotin.rs

Display Pagerank