foto1
Spomenik Đorđu Stanojeviću
foto1
Spomenik Stevanu Stojanoviću Mokranjcu
foto1
Muzej Hajduk Veljka (Todorčetov konak)
foto1
Dom kulture "Stevan Mokranjac"
foto1
Spomenik Hajduk Veljku Petroviću
Negotin Cafe je stranica rođena 17. maja 2006. godine sa namerom da na jednom mestu okupi Negotince, Negotinke i one koji vole Negotin, radi druženja i održavanja kontakta, takođe da oni koji su otišli u "beli svet" ostanu informisani o dešavanjima u svom gradu.Negotin Cafe

Negotin Cafe

Mesto gde svraćaju Negotinci, Negotinke i oni koji vole Negotin

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Nakon raspuštanja Skupštine opštine Negotin i uvođenja privremenih mera, danas je održana prva sednica Privremenog organa, kojoj su pored predsednika Vladimira Veličkovića prisustvovali i članovi Boban Stingić, Merlina Selenić, Milan Uruković i Miloš Gagić. Na dnevnom redu prve sednice rešenja o razrešenju vršioca zakonodavne i izvršne vlasti.

Vlada Republike Srbije, na predlog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 26. oktobra uvela je privremene mere u opštini Negotin i formirala Privremeni organ, a danas je održana prva sednica na kojoj su osvojena proceduralna rešenja.

“Privremeni organ je počeo sa radom. Krenuli smo sa tehničkim stvarima, kako bi lokalna samouprava što pre krenula sa funkcionisanjem i kako građani ne bi osetili bilo kakvu krizu. Danas smo, kao što procedura nalaže, usvojili sva rešenja o razrešenju zakonodavnih i izvršnih vršioca vlasti. Sva rešenja prihvaćena su jednoglasno i sada slede ostale proceduralne radnje i onda možemo da krenemo sa radom. Privremeni organ će raditi sve šta je u njegovoj nadležnosti, biće formirane i odgovarajuće komisije, neophodne za funkcionisanje Privremenog organa, a bavićemo se i dalje i problemima građanstva i smatram da se uvođenje privremenih mera u opštini Negotin neće osetiti“, istakao je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa opštine Negotin.

Na prvoj sednici za sekretara Privremenog organa opštine Negotin imenovan je Dragoslav Ninić, dosadašnji sekretar Skupštine opštine Negotin.

Privremeni organ će do konstituisanja nove skupštine i izbora izvršnih organa jedinice lokalne samouprave, obavljati tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa jedinice lokalne samouprave.


Izvor: Negotin.rs

Suplementi SRB

Display Pagerank