Free Classifieds Biz

Zoran A. osumnjičen da je pre dva dana na smrt pretukao trogodišnju pastorku Lunu F. i potom njeno telo bacio sa terase porodične kuće u Prahovu, priznao je na saslušanju kod tužioca da je počinio ovaj zločin, a potom kazao da je u njemu učestvovala i majka nastradale devojčice Vesna F., saznaje „Politika”.

Na predlog Višeg tužilaštva u Negotinu koje vodi istragu, osumnjičenima za nezapamćeni zločin je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

– Dokazi koji su do sada prikupljeni ni na koji način ne ukazuju na to da je majka učestvovala u zločinu. S obzirom na to da ju je osumnjičeni označio kao saučesnicu, ali i zbog dokaza koji tek treba da nam budu dostavljeni, tužilaštvo će svakako ispitivati i njenu eventualnu odgovornost u ovom slučaju – rekli su za „Politiku” u Višem tužilaštvu u Negotinu.

Prema informacijama iz istrage, na zidu iznad kreveta u kojem je, sada pokojna, devojčica spavala pronađeni su tragovi krvi. DNK analiza tragova, koja se radi na zahtev tužilaštva, trebalo bi da odgovori na pitanje čija je to krv i na koji način je dospela na ovo mesto.

Obdukcija nastradale devojčice, kako je rečeno u tužilaštvu, isključila je mogućnost da su povrede koje su utvrđene mogle da nastanu padom sa terase. Više pojedinosti o ozledama koje su uočene na devojčicinom telu i mehanizam njihovog nastanka znaće se kada izveštaj obducenata bude dostavljen tužilaštvu. U nastavku istrage biće urađeno psihijatrijsko i psihološko veštačenje za oboje osumnjičenih.

– Za sada ne postoje indicije da je devojčica bila zlostavljana pre ovog tragičnog događaja, ali ovakvu mogućnost ne treba isključiti pošto je Zoran A. ranije osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja – kažu u negotinskom tužilaštvu.

Kako se sumnja, da bi prikrili zločin, Zoran i Vesna su taksijem odneli već mrtvu devojčicu u Službu hitne pomoći u Negotinu i dežurnim lekarima rekli da je pala sa terase. Nakon što su je lekari pregledali, ustanovljeno je da je devojčica kod lekara dovedena bez znakova vitalnih funkcija i sa hematomima na glavi.

Stanari ulice u kojoj se dogodila tragedija devojčicu i njenu majku i ne poznaju; jer su se one, kako kažu, u kuću Zorana A. doselile pre oko mesec dana. Osumnjičeni je, kako se priča u selu, vreme često provodio ispred seoske prodavnice ili u tamošnjoj kafani.

Kuća u kojoj je devojčica živela nije bila završena, a terasa sa koje je, kako se prvo sumnjalo, pala, nije ograđena. Na tremu i betonu ispred kuće, neposredno posle tragedije, nisu bile vidljive kapi krvi.