Policija je uhapsila D.P. (1984) iz Negotina koji je osumnjičen za četvorostruko ubistvo kod Jabukovca. Kako mediji pišu, pljačka je najverovatniji motiv surovog zločina. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Pretragom terena pronađeni pištolji, puške i municija.

U saopštenju MUP-a povodom hapšenja se navodi da je D.P. osumnjičen za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On je osumnjičen da je 7. avgusta hicima iz vatrenog oružja usmrtio R.K. (1947), Lj.O. (1943), D.K. (1926) i D.J. (1966).

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Pretragom šume, policijski službenici su na putu od Jabukovca ka Štubiku pronašli automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, sa kojima je, kako se sumnja, D.P. izvršio navedeno krivično delo.

Pretresom salaša osumnjičenog policija je pronašla, takođe zakopane, još dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije.