Polaganjem cveća na spomenik Hajduk Veljku Petroviću na mestu njegove pogibije, svečanim potpisivanjem ugovora za finasiranje ili sufinansiranje projekata udruženja iz budžeta opštine Negotin za 2021. godinu i izložbom u centru grada, obeležen je 12. maj - Dan opštine Negotin, u znak sećanja na 12. maj 1833. godine, kada je Negotin oslobođen od viševekovne turske vladavine.

Cveće su, na spomenik čuvenom krajinskom junaku Hajduk Veljku položili Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine u ime opštine Negotin i mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin i Goran Jovanović, zamenik predsednika negotinskog parlamenta.

U velikoj sali SO Negotin organizovano je svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja čije projekte u ovoj godini će podržati lokalna samouprava. Predsednik Veličković je pozdravljajući prisutne istakao da i ove godine zbog epidemijske situacije Dan opštine obeležavamo na drugačiji način od uobičajenog.

Veličković je uputio veliku zahvalnost zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju koji brinu o našem zdravlju, posebno u kovid ambulantama i odeljenjima, kao i svima koji su uključeni u proces imunizacije stanovništva.

Opština Negotin je za finasiranje ili sufinansiranje projekata udruženja iz opštinskog budžeta za 2021. godinu izdvojila sedam miliona dinara, milion dinara više nego prethodne godine.

Povodom Dana opštine Negotin, u centru grada postavljena je izložba fotografija najlepših i najatraktivnijih delova naše opštine, koju je pripremila Turistička organizacija opštine Negotin.


Izvor: Negotin.rs