Zahvaljujući Udruženju „Za Negotin“ iz Beča i Udruženju „Tri stuba“ iz Novog Sada, dečije odeljenje negotinske bolnice je dobilo besplatnu donaciju koju čine: inhalatori, lampe za preglede, beskontaktni toplomeri, klima-uređaji, oprema za održavanje higijene i dezinfekciju, kao i odeća za majke hospitalizovane dece. Radi se o opremi čija je vrednost veća od 2.000 evra.

– Nastojimo bar dva puta godišnje da organizujemo akciju pomoći, pre svega deci, a takođe i drugima kojima je potrebna. Odlučili smo da ovaj put pomognemo dečijem odeljenju, a želimo da olakšamo i ljudima koji rade u negotinskoj bolnici, kao i deci koja se u njoj leče – poručuju iz bečkog humanitarnog društva.

U ime dečijeg odeljenja bolnice Zdravstvenog centra u Negotinu donaciju su primile specijalista pedijatrije dr Tanja Žikić Obradović, načelnica odeljenja i dr Nevena Milosavljević Đorđević.

dr Tanja Žikić Obradović i dr Nevena Milosavljević Đorđević.

- Nama ova donacija zaista mnogo znači i to ne samo nama koji ovde radimo, već i našim pacijentima, jer će im ovaj težak period kada borave na odeljenju koliko-toliko olakšati. Od srca se zahvaljujem donatorima na njihovoj odgovornosti, ažurnosti, na interesovanju koje su pokazali saslušavši naše zahteve i na tome što su nam za vrlo kratko vreme izašli u susret – naglašava dr Tanja Žikić Obradović.

Suplementi SRB