Kristina A. (16), iz Malajnice, preminula je u nedelju u borskoj Opštoj bolnici od prostrelne rane nanete hicem iz pištolja "tetejac" u glavu - saznaju "Novosti".

- Devojčica je primljena jutros, četiri sata posle ponoći, u Opštu bolnicu u Boru sa jedva vidljivim znacima života - kaže za "Novosti" dr Siniša Srbulović, neurohirurg u ovoj zdravstvenoj ustanovi. - Pregledom je ustanovljeno da ima prostrelnu ranu glave, nanetu hicem iz vatrenog oružja. Lekari su dali sve od sebe da spasu devojčicu, koja je nekoliko puta reanimirana. Nažalost, od zadobijenih povreda preminula je u nedelju oko podneva.

Iz izvora bliskih istrazi "Novosti" saznaju da još uvek nije poznato da li je devojka sama sebi pucala u glavu, te da je istraga u toku.

- Po dosadašnjim saznanjima, K.A. i njen godinu dana stariji brat su u nedelju, sat vremena posle ponoći, iz porodične kuće u Malajnici krišom uzeli pištolj koji je bio u ilegalnom posedu - nastavlja izvor blizak istrazi. - U jednom trenutku je odjeknuo pucanj, a K.A. se stropoštala.

Brat devojčice je odmah probudio ukućane, koji su ćerku odvezli u negotinsku bolnicu.

- U ovom trenutku još ne možemo da isključimo nijednu opciju - navodi sagovornik. - Postoje dve mogućnosti: da se maloletnica sama upucala ili da je neko drugi ispalio metak u nju. To će pokazati istraga.

Nezvanično, brat Kristine A. je istražnim organima ispričao da je ona sebi pucala u glavu, kao i da je on pokušao da joj pomogne.

- U toku je istraga koja treba da utvrdi kako je došlo do ove tragedije. Naloženo je da se uradi parafinska rukavica, kao i da se obavi poligrafsko ispitivanje članova porodice - zaključuje sagovornik.